歡迎來到高考學習網,

[登錄][注冊]

高考學習網
今日:1530總數:5885151專訪:3372會員:401265
當前位置: 高考學習網 > 【解析版】2018年高考全國Ⅲ卷英語試題

【解析版】2018年高考全國Ⅲ卷英語試題

資料類別: 英語/試題

所屬版本: 通用

所屬地區: 全國

上傳時間:2018/7/2

下載次數:424次

資料類型:歷年高考題

文檔大小:207KB

所屬點數: 0

普通下載 VIP下載 【下載此資源需要登錄并付出 0 點,如何獲得點?
絕密★啟用前
2018年普通高等學校招生全國統一考試(新課標III卷)
英語
注意事項:
1. 答卷前,考生務必將自己的姓名、準考證號填寫在答題卡上。
2. 作答時,務必將答案寫在答題卡上,寫在本試卷及草稿紙上無效。
3. 考試結束后,將本試卷和答題卡一并交回。
第一部分  聽力(共兩節,滿分30分)
做題時,先將答案標在試卷上。錄音內容結束后,你將有兩分鐘的時間將試卷上的答案轉涂到答題卡上。
第一節(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)
聽下面5短對話,每段對話后有一個小題,從題中給的A、B、C三個選項中選出最佳選項。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。
例:How much is the shirt?
A.£19.15.    B.£9.18.       C.£9.15.
1. What does John find difficult in learning German?
A. Pronunciation.    B. Vocabulary.    C. Grammar.
【答案】C
【解析】此為聽力題,解析略
2. What is the probable relationship between the speakers?
A. Colleagues.
B. Brother and sister.
C. Teacher and student.
【答案】A
【解析】此為聽力題,解析略
3. Where does the conversation probably take place?
A. In a bank.    B. At a ticket office.    C. On a train.
【答案】B
【解析】此為聽力題,解析略
4. What are the speakers talking about?
A. A restaurant.    B. A street.    C. A dish.
【答案】A
【解析】此為聽力題,解析略
5. What does the woman think of her interview?
A. It was tough.    B. It was interesting.    C. It was successful.
【答案】C
【解析】此為聽力題,解析略
第二節(共15小題;每小題1.5分,滿分22.5分)
聽下面5段對話或獨白,每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的A、B、C三個選項中選出最佳選項。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。
聽第6段材料,回答第6、7題。
6. When will Judy go to a party?
A. On Monday.    B. On Tuesday.    C. On Wednesday.
7. What will Max do next?
A. Fly a kite.    B. Read a magazine.    C. Do his homework.
【答案】6. B    7. B
【解析】略
6. 略
7. 略
聽第7段材料,回答第8、9題。
8. What does the man suggest doing at first?
A. Going to a concert.
B. Watching a movie.
C. Playing a computer game.
9. What do the speakers decide to do?
A. Visit Mike.    B. Go boating.    C. Take a walk.
【答案】8. A    9. C
【解析】略
8. 略
9. 略
聽第8段材料,回答第10至12題。
10. Which color do cats see better than humans?
A. Red.    B. Green.    C. Blue.
11. Why do cats bring dead birds home?
A. To eat them in a safe place.
B. To show off their hunting skills.
C. To make their owners happy.
12. How does the man sound at the end of the conversation?
A. Grateful.    B. Humorous.    C. Curious.
【答案】10. C    11. A    12. B
【解析】略
10. 略
11. 略
12. 略
聽第9段材料,回答第13至16題。
13. Who is Macy?
A. Ed’s mother.    B. Ed’s teacher.    C. Ed’s friend.
14. How does Ed usually go to kindergarten?
A. By car.    B. On foot.    C. By bus.
15. What does Ed enjoy doing at the kindergarten?
A. Telling stories.    B. Singing songs .    C. Playing with others.
16. What do the teachers say about Ed?
A. He’s clever.    B. He’s quiet.    C. He’s brave.
【答案】13. A    14. B    15. C    16. A
【解析】略
13. 略
14. 略
15. 略
16. 略
聽第10段材料,回答第17至20題。
17. At what age did Emily start learning ballet?
A. Five.    B. Six.    C. Nine.
18. Why did Emily move to Toronto?
A. To work for a dance school.
B. To perform at a dance theater.
C. To learn contemporary dance.
19. Why did Emily quit dancing?
A. She was too old to dance.
B. She failed to get a scholarship.
C. She lost interest in it.
20. How does Emily feel about stopping training?
A. She’s pleased.    B. She’s regretful.    C. She’s upset
【答案】17. B    18. C    19. C    20. A
【解析】略
17. 略
18. 略
19. 略
20. 略
第二部分 閱讀理解(共兩節,滿分40分)
第一節 (共15小題;每小題2分,滿分30分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。
A
Welcome to Holker Hall & Gardens
Visitor Information
How to Get to Holker
By Car: Follow brown signs an A590 from JB6, M6.Approximale travel times: Windermere-20 minutes, Kendal-25 minutes, Lancaster-45 minutes, Manchester-I hour 30 minutes.z.x.xk
By Rail: The nearest station is Cark-in-Cartmel with trains to Carnforth, Lancaster Preston for connections to major cities & airports.

Opening Times
Sunday-Friday (closed on Saturday)11:00 am-4:00pm,30 March-2nd November.
Admission Charges
Hall & Gardens            Gardens
Adults:            £12.00                    £8.00
Groups            £9                        £5.5
Producers:  Market 13th April
Join us to taste a variety of fresh local food and drinks. Meet the producers and get some excellent recipe ideas.
Holker Garden Festival 30th May
The event celebrate its 22nd anniversary with a great show of the very best of gardening,  making it one of the most popular events in gardening.
National Garden Day 28th August
Holker once again opens is gardens in aid of the disadvantaged. For just a small donation you can take a tour with our garden guide.
Winter Market 8th November
This is an event for all the family. Wander among a variety of shops selling gifs while enjoying a live music show and nice street entertainment.
21. How long does it probably take a tourist to drive to Holker from Manchester?
A. 20minutes.    B. 25 minutes.
C. 45 minutes.    D. 90 minutes.
22. How much should a member of a tour group pay to visit to Hall & Cardens?
A. £l2.00.    B. £9.00.
C. £8.0    D. £5.50
23. Which event will you go to if you want to see a live music show?
A. Producers' Market.    B. Holler Garden Festival.
C. National Garden Day.    D. Winter Market.
【答案】21. D    22. B    23. D
【解析】文章為旅游指南。文章主要介紹了去Holker Hall& Garden 旅游的相關信息,如:出行方式,開放時間,旅行費用以及主要活動等。
21. 細節理解題。根據第一段How to Get to Holker中By car里Approximate travel times后面內容可知,從Manchester到Holker要用1 hour and 30 minutes,即90分鐘,故選D。
22. 細節理解題。根據Admission Charges可知,團體中的一員去Hall & Gardens 需要支付9英鎊。
23. 細節理解題。根據文章最后一段Winter Market中最后一句Wander among a variety of shops selling gifts while enjoying a live music show and nice street entertainment.可知,如果想去看現場表演需要去Winter Market。故選D。
【點睛】文章主題和中心思想的闡述往往需要大量細節信息的支持,這些細節對于理解全文內容至關重要,同時也是歸納和概括文章中心思想的基礎。命題人往往會要求考生根據不同的要求閱讀文章,以獲得某些特定的信息,或準確地尋求所需的細節,并對細節進行直接或間接辨認和理解。文章細節的理解可以細化為:(1)一一對應型。(2)語言轉述型。(3)語意理解型。(4)是非辨別型。(5)事實排序型。
此題中的三題全為細節理解題。細節理解題首先要根據題干準確定位信息句,其次要對信息句進行準確的理解和判斷,如第一題為轉述型,1 hour and30 minutes,即90分鐘。第二題和第三題則為簡單的一一對應型,只要找到信息句即可得出答案。
B
Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River. Over 300 years its population grew gradually from 800 people to 8 million. But not all cities develop slowly over a long period of time. Boom towns grow from nothing almost overnight. In 1896, Dawson, Canada, was unmapped wilderness(荒野). But gold was discovered there in 1897, and two years later, it was one of the largest cities in the West, with a population of 30,000.
Dawson did not have any of the natural conveniences of cities like London or Paris. People went there for gold. They travelled over snow-covered mountains and sailed hundreds of miles up icy rivers. The path to Dawson was covered with thirty feet of wet snow that could fall without warming. An avalanche(雪崩) once closed the path, killing 63 people. For many who made it to Dawson, however, the rewards were worth the difficult trip. Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.
But no matter how rich they were, Dawson was never comfortable. Necessities like food and wood were very expensive. But soon, the gold that Dawson depended on had all been found. The city was crowded with disappointed people with no interest in settling down, and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come. Today, people still come and go — to see where the Canadian gold rush happened. Tourism is now the chief industry of Dawson City — its present population is 762.
24. What attracted the early settlers to New York City?
A. Its business culture.
B. Its small population.
C. Its geographical position.
D. Its favourable climate.
25. What do we know about those who first dug for gold in Dawson?
A. Two-thirds of them stayed there.
B. One out of five people got rich.
C. Almost everyone gave up.
D. Half of them died.
26. What was the main reason for many people to leave Dawson?
A. They found the city too crowded.
B. They wanted to try their luck elsewhere.
C. They were unable to stand the winter.
D. They were short of food.
27. What is the text mainly about?
A. The rise and fall of a city.
B. The gold rush in Canada.
C. Journeys into the wilderness.
D. Tourism in Dawson.
【答案】24. C    25. B    26. B    27. A
【解析】這是一篇說明文。文章主要介紹了Dawson這座城市的發展原因、過程與現狀。
24. 細節理解題。根據文章第一段中Cities usually have a good reason for being where they are, like a nearby port or river. People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade. New York City, for example, is near a large harbour at the mouth of the Hudson River.可知,人們選擇在河邊或港口設城是因為交通方便,便于做生意。而紐約就是在哈德森河口附近的一個大港口,故紐約吸引早期移民的原因是它的地理位置,故C正確。
25. 細節理解題。根據文章第二段最后一句Of the first 20,000 people who dug for gold, 4,000 got rich. About 100 of these stayed rich men for the rest of their lives.可知,在最初挖黃金的兩萬人中有4000人變富有,所以是五分之一的人變富了,故B正確。
26. 細節理解題。根據文章最后一段中and when they heard there were new gold discoveries in Alaska, they left Dawson City as quickly as they had come.可知,人們離開Dawson的主要原因是聽說在Alaska發現了黃金,也就是他們要去別的地方尋找發財的機會。故B正確。
27. 主旨大意題。第一段簡要介紹城市發展的原因,引出Dawson這一城市的興起,第二段介紹了該城市興起的原因,第三段介紹人們選擇離開該城市的原因及現在的狀況,所以全文圍繞Dawson這個城市的發展起伏。故A正確。
【點睛】主旨大意題的解題技巧:一篇文章都是圍繞著一個中心思想或一個話題展開的,因此,有的文章中最明顯的特點之一是有一個反復出現的中心詞,即高頻詞,也叫做主題詞。抓住了它,便容易抓住文章的中心。通讀全文可知,文章主要圍繞Dawson的發展展開,Dawson反復出現,再根據每一段的段首句可以總結出,文章第一段通過城市發展的原因引出Dawson,第二段介紹Dawson發展的原因,第三段介紹人們選擇離開該城市的原因及現在的狀況,從而總結出文章的主旨大意。
C
While famous foreign architects are invited to lead the designs of landmark buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.
Their efforts have been proven fruitful. Wang Shu, a 49-year-old Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Prize — which is often referred to as the Nobel Prize in architecture — on February 28. He is the first Chinese citizen to win this award.
Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA). His office is located at the Xiangshan campus(校園) of the university in Hangzhou, Zhejiang Province. Many buildings on the campus are his original creations.
The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities. Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types. The curves(曲線) of the buildings perfectly match the rise and fall of hills, forming a unique view.
Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages. He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and traditional Chinese elements(元素).
Wang’s works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions. Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.
Wang believes traditions should not be sealed in glass boxes at museums. "That is only evidence that traditions once existed," he said.
"Many Chinese people have a misunderstanding of traditions. They think tradition means old things from the past. In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created, " he said.
"Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions. Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are, " said Wang.
The study of traditions should be combined with practice. Otherwise, the recreation of traditions would be artificial and empty, he said.
28. Wang’s winning of the prize means that Chinese architects are ___________.
A. following the latest world trend
B. getting international recognition
C. working harder than ever before
D. relying on foreign architects
29. What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus most?
A. Its hilly environment.
B. Its large size.
C. Its unique style.
D. Its diverse functions.
30. What made Wang’s architectural design a success?
A. The mixture of different shapes.
B. The balance of East and West.
C. The use of popular techniques.
D. The harmony of old and new.
31. What should we do about Chinese traditions according to Wang?
A. Spread them to the world.    B. Preserve them at museums.
C. Teach them in universities.    D. Recreate them in practice.
【答案】28. B    29. C    30. D    31. D
【解析】這是一篇新聞報道。文章主要報道了中國建筑設計師王澍在其作品中融合中國傳統建筑文化,獲得了建筑界的諾貝爾獎——普利策獎,這讓中國建筑現在得到了國際認可。
28. 推理判斷題。根據文章第二段的內容可知,王澍獲得2012年普利策獎,而普利策獎相當于建筑界的諾貝爾獎,他是第一個獲此獎的中國人,故推知中國建筑現在得到了國際認可。故B項正確。
29. 細節理解題。根據文章第四段對CAA校園的描述可知,它的設計風格獨特,與大多數中國大學的校園很不同,許多游客感對復雜的建筑空間和豐富的建筑類型感到吃驚,故C正確。
30. 細節理解題。根據文章第六段1995年普利策獎的獲得者Tadao Ando的評語可知,王澍設計的成功之處是把中國傳統元素融入現代設計,并保持兩者的和諧,故D正確。
31. 推理判斷題。根據文章最后一段和倒數第三段中In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created可知,傳統的研究要與實踐相結合,在實踐中進行再創造,否則就會是人工的和空的,故D正確。
【點睛】根據事實細節,推斷合理信息。推理題要求在理解原文表面文字信息的基礎上,作出一定判斷和推論,從而得到文章的隱含意義和深層意義。推理題所涉及的內容可能是文中某一句話,也可是某幾句話,但做題的指導思想都是以文字信息為依據,既不能做出在原文中找不到文字根據的推理,也不能根據表面文字信息做多步推理。也就是說,要做到判斷有據, 推論有理,忠實原文。切忌用自己的觀點代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面結論。
此題的第一小題和第四小題為推理判斷題。第1題根據第二段第二句可知Wang Shu 獲得2012年普利策獎,相當于建筑界的諾貝爾獎,再根據第三句他是第一個獲此獎的中國人可知,中國建筑現在得到了國際認可,因得到認可才能獲獎。此題的解題關鍵時根據原文的兩個信息句進行的判斷,而ACD原文中沒有提及。
D
Adults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more is more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.
I found the pre-holidays a good time to encourage young children to donate less-used things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)(our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)
For weeks, I've been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ball-simple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.
We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.
32. What do the words “more is more” in paragraph 1 probably mean?
A. The more, the better.    B. Enough is enough.
C. More money, more worries.    D. Earn more and spend more.
33. What made Georgia agree to sell some of her objects?
A. Saving up for her holiday    B. Raising money for a poor girl
C. Adding the money to her fund    D. Giving the money to a sick mother
34. Why did the author play the ball with Shepherd?
A. To try out an idea
B. To show a parent's love
C. To train his attention
D. To help him start a hobby
35. What can be a suitable title for the text?
A. Take It or Leave It    B. A Lesson from Kids
C. Live More with Less    D. The Pleasure of Giving
【答案】32. A    33. C    34. A    35. C
【解析】這是一片夾敘夾議文。文章講述作者引導孩子主動捐獻玩具,并從玩耍簡單玩具中獲得快樂的做法。
32. 詞義猜測題。根據文章第一段最后一句…I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less可以推斷出,人們通常認為越多越好。故選A。
33. 細節理解題。根據文章第二段中She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund(基金)可知,當我們承諾給她把賣玩具的錢放到她的教育基金里時,她同意賣玩具。故選C。
34. 細節理解題。根據文章最后一段最后一句My little experiment to find joy in a single object worked for both of us.表明,跟Shepherd玩球是為了測試自己的一種想法是否可行。故選A。
35. 主旨大意題。根據文章第一段可知,作者想要教會孩子how to live more with less,而二三段是作者的嘗試,故C作標題適合。
【點睛】 高考中詞義推斷可以是一個單詞的意義推斷,也可以是一個短語或句子的意義推斷,既可以是生詞意義,也可以是熟詞新意;還可以是對替代詞所替代內容的判斷。在閱讀理解題中,所考查的詞或短語的意義往往不停留在字面上,要根據短文提供的語境,通過閱讀上下文,根據已知的信息或常識來推測尚不熟悉的詞或詞組的含義。詞義猜測主要的解題策略有:語境猜詞、語法猜詞和常識猜詞。
語境既上下文。由于上下文中的生詞不是孤立存在的,其詞義與句中其它詞的詞義或具體的語境有著密切的聯系。因此在閱讀過程中,許多生詞的詞義可以充分利用上下文中相關的詞匯,短語并結合具體的語境來推測。此題中第一題為詞義猜測題。根據文章第一段的第三句the good news is that I can …可以推斷出,前后語義相反,后句中是live more with less,所以前句應該是“越多越好”的意思。
第二節 (共5小題;每小題2分,滿分10分)
根據短文內容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
Before there was the written word, there was the language of dance. Dance expresses love and hate, joy and sorrow ,life and death, and everything else in between.
___36___We dance from Florida to Alaska, from north to south and sea to sea. We dance at weddings, birthdays , office parties and just to fill the time.
“I adore dancing,” says Lester Bridges, the owner of a dance studio in Iowa. “I can't imagine doing anything else with my life." Bridges  runs dance classes for all ages. "Teaching dance is wonderful. ____37____It's great to watch them. For many of them, it's a way of meeting people and having a social life."
___38___"I can tell you about one young couple," says Bridges. “They're learning to do traditional dances. They arrive at the class in low spirits and they leave with a smile. _____39_____”
So, do we dance in order to make ourselves feel better, calmer, healthier? Andrea Hillier says,“Dance, like the pattern of a beating heart, is life. Even after all these years, I want to get better and better.____40____ I find it hard to stop! Dancing reminds me I'm alive."
A. So why do we dance?
B. Dance in the U.S.is everywhere.
C. If you like dancing outdoors, come to America.
D. My older students say it makes them feel young.
E. I keep practicing even When I'm extremely tired.
F. Dancing seems to change their feeling completely.
G. They stayed up all night long singing and dancing.
【答案】36. B    37. D    
38. A    39. F    
40. E
【解析】本文為說明文。文章主要介紹了跳舞的好處。
....................................
37. 根據前文舞蹈課為各個年齡階段的人架起了橋梁,教跳舞是非常好的,再根據后句it’s great to watch them,根據人稱可知是在談論他們,所以D和F符合,再根據本段最后一句可知,此段主要介紹了跳舞對他們的好處,故選D。
38. 根據第四段后句,是通過舉例介紹人們跳舞的原因,故選A。
39. 根據前句they arrive at the class in low spirits and they leave with a smile, 所以他們的心情徹底改變,故選F。
40. 根據文章前后句可知,此處人稱為第一人稱,所以E符合語境,作者結合自己的跳舞經歷介紹了跳舞給自己帶來的好處。
【點睛】七選五的解題技巧之一是根據上下文詞匯來鎖定線索。即:要關注空白前后的名詞和動詞,然后在選項中查找它們的近義詞、反義詞、同義詞、同類詞等。其次是一些專有名詞,比如說數詞、代詞、時間、年代、地點/名稱等。在本文中,第2小題中的“them”,第5小題中的“I”,第1小題中的from Florida to Alaska,均與上下文或選項中有相呼應的詞語。
第三部分 語言知識運用(共兩節,滿分45分)
第一節 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
閱讀下面短文,從短文后各題所給的A、B、C和D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person, we usually say "sorry, ___41___ number!" and move on. But when Dennis Williams ____42____ a text that clearly wasn’t intended for him, he did something ____43____.
On March 19, Dennis got a group text ____44____ him that a couple he didn’t know were at the hospital, waiting for the ____45____ of a baby.
"Congratulations! But I think someone was mistaken," Dennis ____46____. The baby was born and update texts were ____47____ quickly from the overjoyed grandmother, Teresa. In her ____48____, she didn’t seem to realize that she was ____49____ the baby’s photos with a complete stranger. "Well, I don’t ____50____ you all but I will get there to take pictures with the baby," replied Dennis before asking which room the new ____51____ were in. 
Much to the family’s surprise, Dennis stuck to his ____52____! He turned up at the hospital ____53____ gifts for the new mother Lindsey and her baby boy. Lindsey’s husband was totally ____54____ by the unexpected visit. "I don’t think we would have randomly invited him over but we ____55____ it and the gifts."
Teresa ____56____ a photo of the chance meeting on a social networking website ____57____ by the touching words: "What a ____58____ this young man was to our family! He was so ____59____ and kind to do this." The post has since gained the ____60____ of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61,500 likes in just three days.
41. A. unlucky    B. secret    C. new    D. wrong
42. A. received    B. translated    C. copied    D. printed
43. A. reasonable    B. special    C. necessary    D. practical
44. A. convincing    B. reminding    C. informing    D. warning
45. A. wake-up    B. recovery    C. growth    D. arrival
46. A. responded    B. interrupted    C. predicted    D. repeated
47. A. coming in    B. setting out    C. passing down    D. moving around
48. A. opinion    B. anxiety    C. excitement    D. effort
49. A. comparing    B. exchanging    C. discussing    D. sharing
50. A. accept    B. know    C. believe    D. bother
51. A. parents    B. doctors    C. patients    D. visitors
52. A. dream    B. promise    C. agenda    D. principle
53. A. bearing    B. collecting    C. opening    D. making
54. A. discouraged    B. relaxed    C. astonished    D. defeated
55. A. admit    B. need    C. appreciate    D. expect
56. A. found    B. selected    C. developed    D. posted
57. A. confirmed    B. simplified    C. clarified    D. accompanied
58. A. pity    B. blessing    C. relief    D. problem
59. A. smart    B. calm    C. sweet    D. fair
60. A. sympathy    B. attention    C. control    D. trust
【答案】41. D    42. A    43. B    44. C    45. D    46. A    47. A    48. C    49. D    50. B    51. A    52. B    53. A    54. C    55. C    56. D    57. D    58. B    59. C    60. B
【解析】本文為記敘文。文章主要講述了Dennis Williams認真對待陌生人的信息,使陌生人倍受感動的故事。
41. D.考查形容詞。根據后文But when Dennis Williams    42    a text that clearly wasn't intended for him, he did something    43   以及后文他所做的事情可以得知,大部分人會回應撥錯號了。A. unlucky不幸的;B. secret秘密的;C. new新的;D. wrong錯誤的。故選D。
42. 考查動詞。根據文章第一句When most of us get a text message on our cell phone from an unknown person可以推知,他接到了電話。A. received收到;B. translated翻譯;C. copied復制;D. printed印刷。故選A。
43. B.考查形容詞。根據后文內容可知,他做了與眾不同的事情,所以用special合適。A. reasonable合理的;B. special特別的;C. necessary必要的;D. practical現實可行的。
44. C 考查動詞。根據后句a couple he didn’t know were at the hospital, waiting for the ____ of a baby.可知,這對陌生夫婦是在告訴他這個消息。A. convincing讓人信服的;B. reminding提醒;C. informing通知;D. warning警告。故選C。
45. D 考查名詞。根據下文The baby was born可知,他們在等候新生兒的到來。A. wake-up醒來;B. recovery恢復;C. growth成長;D. arrival到來。故選D。
46. A 考查動詞。根據前句內容可知,這是Dennis的回復。A. responded回復;B. interrupted打斷;C. predicted預料;D. repeated重復。故選A。
47. A 考查動詞短語。根據本句The baby was born and update texts were    47    quickly from the overjoyed grandmother, Teresa.可知,消息很快再次進來。A. coming in進來;B. setting out著手;C. passing down使流傳;D. moving around走來走去。故選A。
48. C. 考查名詞。根據本句In her    48   , she didn’t seem to realize that she was    49    the baby’s photos with a complete stranger.可知,這位媽媽太興奮,沒有意識到把照片分享給了陌生人。A. opinion觀點;B. anxiety焦慮;C. excitement興奮;D. effort努力。故選C。
49. D. 考查動詞。根據后文I will get there to take pictures with the baby replied Dennis before asking which room the new 51 were in可知,Dennis 收到了Teresa發來的照片,所以是她跟陌生人分享了照片。A. comparing比較;B. exchanging交換;C. discussing討論;D. sharing分享。故選D。
50. B 考查動詞。根據前文Dennis got a group text    44    him that a couple he didn’t know可知,Dennis不認識他們。A. accept接受;B. know認識,了解;C. believe相信;D. bother打擾,麻煩。故選B。
51. 考查名詞。根據前文可以推知,這對夫婦為新父母。A. parents父母;B. doctors醫生;C. patients病人;D. visitors游客。故選A。
52. B 考查名詞。根據后文He turned up at the hospital    53    gifts for the new mother Lindsey and her baby boy.可知,他堅守了自己對于新媽媽Lindsey和她的孩子禮物的承諾。A. dream夢想;B. promise承諾;C. agenda會議議程;D. principle原則。故選B。
53. A 考查動詞。根據語境可知,他是拿著禮物來的。A. bearing攜帶,拿;B. collecting收集;C. opening打開;D. making制造。故選A。
54. C 考查形容詞。根據unexpected可知,她丈夫是十分驚訝。A. discouraged沮喪;B. relaxed放松的;C. astonished吃驚的;D. defeated打敗的。故選C。
55. C 考查動詞。根據語境以及后文往網上發帖可知,Teresa夫婦十分感激Dennis的到來以及帶來的禮物。A. admit承認;B. need需要;C. appreciate感激;D. expect期望。故選C。
56. D考查動詞。根據后文The post has since gained the 60 of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61, 500 likes in just three days.可知,她把照片貼到了網上。A. found發現;B. selected選擇;C. developed發展;D. posted發帖。故選D。
57. D考查動詞。根據語境可知,照片后面附著一段感人的文字。A. confirmed確定;B. simplified簡化;C. clarified分類;D. accompanied伴隨著。故選D。
58. B考查名詞。根據語境可推知,這位母親認為這位年輕的陌生人來看望寶寶是上帝的祝福。A. pity同情,憐憫;B. blessing祝福;C. relief放松,如釋重負;D. problem問題。故選B。
59. C考查形容詞。根據語境He was so 59 and kind to do this.可知,與kind并列,所以用sweet,表甜美善良。A. smart聰明的;B. calm冷靜的;C. sweet甜美的;D. fair公平的。故選C。
60. B考查名詞。根據文章最后一句The post has since gained the 60 of social media users all over the world, receiving more than 184,000 shares and 61, 500 likes in just three days.可知,三天里有184,000人分享,61,500點贊,所以是引起了極大關注。A. sympathy同情;B. attention關注;C. control控制;D. trust信任。故選B。
【點睛】完形填空的解題技巧之一就是要根據上下文來學會“推理”出最佳選項。同學們要遵循“上下求索”的原則來查找信息。例如,第5,11小題可以判斷這對夫婦在等待新生兒的出生,所以這對夫婦是新父母。而第16,20題是相互聯系的,可以推斷出他們是在網上發帖,引起了人們的關注。而根據文章第1題和第3題可知,Dennis做的是與眾不同的事情,所以完形填空的解答要注重上下文的結合。
第二節 (共10小題;每小題1.5分,滿分15分)
閱讀下面短文,在空白處填入1個適當的單詞或括號內單詞的正確形式。
I'm not sure _____61_____ is more frightened, me or the female gorilla(大猩猩)that suddenly appears out of nowhere. I'm walking on a path in the forest in the Central African Republic. Unexpectedly, I'm face-to-face with the gorilla, who begins screaming at ____62____ top of her lungs. That makes her baby scream, and then a 400-pound male appears. He screams the
___63___(loud)of all. The noise shakes the trees as the male beats his chest and charges toward me. I quickly lower myself, ducking my head to avoid ____64____(look) directly into his eyes so he doesn't feel____65____(challenge).
My name is Mireya Mayor. I'm a ___66___(science)who studies animals such as apes and monkeys. I was searching ___67___ these three western lowland gorillas I'd been observing. No one had seen them for hours, and my colleagues and I were worried.
When the gorillas and I frightened each other, I was just glad to find ____68____(they) alive. True to a gorilla's unaggressive nature, the huge animal ____69____(mean)me no real harm. He was just saying: "I'm king of this forest, and here is your reminder!" Once his message was delivered, he allowed me ____70____ (stay)and watch.
【答案】61. which    
62. the    63. loudest    
64. looking    
65. challenged    
66. scientist    
67. for      68. them    
69. meant    70. to stay
【解析】本文為記敘文。文章主要講述了作者在中非偶遇大猩猩,彼此驚恐的經歷。
61. 考查賓語從句。句意:我不確定哪一個更害怕,我,還是突然出現的雌性大猩猩。此處為賓語從句,空格處表示選擇,所以用which表示“哪一個”
62. 考查冠詞。此處為固定短語at the top of,此處表示以最大的肺活量喊叫。
63. 考查最高級。根據后面的of all可知,他聲音最大,所以用最高級loudest。
64. 考查動詞。動詞avoid后要加doing。此處表示避免直接看他的眼睛。用looking。
65. 考查非謂語。根據語境可知,此處表示不直視他的眼睛,他就不會感到被挑戰性。feel為系動詞,表示“被挑戰”,用過去分詞challenged。
66. 考查名詞。根據語境可知,我是一名科學家。scientist科學家。
67. 考查動詞短語搭配。search for是固定搭配,表示“尋找”,表示“我”在尋找“我”研究的三只西部低地大猩猩。
68. 考查代詞。此處做find 的賓語,所以用賓格them。
69. 考查謂語動詞。分析本句的句子成分可知,本句缺少謂語,再根據總體時態可知要用一般過去時,所以用meant。
70. 考查非謂語動詞。固定短語allow sb to do允許某人做某事,應該用to stay。
【點睛】此題考查固定搭配較多,其中第2,4,7,10 都為固定搭配,對于這類題目我們需要熟練掌握動詞的固定搭配以及介詞短語。而此題的第一題則考查從句,對于從句我們可以通過分析句子成分確定連接詞的選擇。如本題為賓語從句,賓語從句中缺主語,所以應該從連接代詞who,whom,what,which,whose,再根據指人做主語可判斷用which。
第四部分 寫作(共兩節,滿分35分)
第一節 短文改錯(共10小題;每小題1分,滿分10分)
71. 假定英語課上老師要求同桌之間交換修改作文,請你修改你同桌寫的以下作文,文中共有10處語言錯誤,每句中最多有兩處,每處錯誤僅涉及一個單詞的增加、刪改或修改。
增加:在缺詞處加一個漏字符號(Λ),并在其下面寫出該加的詞。
刪除:把多余的詞用斜線(\)劃掉。
修改:在錯的詞下劃一橫線,并在該詞下面寫出修改后的詞。
注意:1.每處錯誤及其修改均僅限一詞;
2.只允許修改10處,多者(從第11處起)不計分。
It was Monday morning, and the writing class had just begin. Everyone was silent, wait to see who would be called upon to read his and her paragraph aloud. Some of us were confident and eager take part in the class activity, others were nervous and anxious. I had done myself homework but I was shy. I was afraid that to speak in front of a larger group of people. At that moment, I remembered that my father once said, "The classroom is a place for learning and that include leaning from textbooks, and mistake as well." Immediate, I raised my hand.
【答案】
【解析】本文為記敘文。文章主要介紹了寫作課上作者克服恐懼心理主動回答問題的故事。
第一處:考查時態構成。根據語境可知,句子用過去完成時,過去完成時的構成是had done,所以begin要改為begun。
第二處:考查非謂語動詞。根據句子成分分析,本句有謂語為was,而且沒有連詞,與主語是主動關系,所以wait 要用非謂語waiting,表伴隨。
第三處:考查連詞。句意:每個人都沉默了,等著看誰會被要求朗讀他或她的段落。一次只能叫一個人,男女兩者是選擇關系,故把and改為or。
第四處:考查固定搭配。be eager to do sth渴望做某事,故eager后加to。
第五處:考查代詞錯誤。句意:我已經完成了自己的作業。表示“我的”用my不用myself,或改為定冠詞the也可以。
第六處:考查固定結構。be afraid to do害怕做某事,所以that為多余,刪掉。
第七處:考查比較級。句意:我不敢在一大群人面前說話。這里沒有比較的意思,故把larger改為large。
第八處:考查主謂一致。that作主語,謂語動詞用第三人稱單數includes。
第九處:考查名詞單復數。錯誤不是一個,所以要用復數。
第十處:考查副詞。此處要用副詞在句中做狀語修飾整個句子,故把immediate改為immediately。
【點睛】此題中的難點為非謂語動詞的考查,如第二處錯誤,第五處錯誤,第二處解答時要分析句子結構,根據句中是否有謂語,連詞來判斷使用謂語還是非謂語,再根據句子主語everyone,與wait 之間為主動關系,所以要用現在分詞。而第五處則主要考查be afraid to do 這一短語。
第二節 書面表達(滿分25分)
72. 假定你是李華,你的英國朋友Peter 來信詢問你校學生體育運動情況。請給他回信,內容包括:
1. 學校的體育場館;
2. 主要的運動項目;
3. 你喜歡的項目。
注意:1. 詞數100左右:
2. 可以適當增加細節,以使行文連貫。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________
【答案】Dear Peter, 
I am exceedingly delighted to hear from you. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you a rough sketch.
To begin with, a fabulous new stadium has been built up, which has become the new landmark in our school. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held, of which ping-pong, football as well as running competitions enjoy great popularity. As for me, I’m intoxicated with basketball since it has been giving me strength to confront the challenges in my life.
All in all, I sincerely invite you to come to our school and see for yourself.
Yours, 
Li Hua
【解析】本題作文為提綱式作文,形式依然是書信,即給英國朋友Peter介紹學校體育運動情況,屬于學校生活話題。這一話題貼合學生生活的實際,學生并不陌生,有話可說。











版權所有:中華資源庫 www.ziyuanku.com



本網部分資源來源于會員上傳,除本網組織的資源外,版權歸原作者所有,如有侵犯版權,請聯系并提供證據(kefu@gkxx.com),三個工作日內刪除。

熱門下載

精品專題more

今晚六合开奖结果